Politika privatnosti

Modus Infinitum d.o.o.

Datum stupanja na snagu: 24. srpnja 2018

Modus Infinitum d.o.o. (“Modus Infinitum”, ili “mi”) nudi usluge, kao što je aplikacija Penkala (“App”) koja omogućuje ljudima slikanje zajedničke fotografije sa svojim omiljenim slavnim osobama, javnim osobama i privatnim osobama koje će biti digitalno potpisane i poslane za niz aktivnosti, kao što su dijeljenje fotografija i videozapisa. Ovdje se slažete s Penkala uporabom kako je navedeno u ovoj politici privatnosti kada se odlučite za korištenje aplikacije Penkala, naših mogućnosti za stvaranje fotografija s osobama uz digitalni autogram u aplikaciji, slažete se nadalje s našom praksom na web-lokaciji (https://penkala.hr) / ili “Stranice”), ili s praksom naših drugih proizvoda i usluga (zajedno “Usluge”).

 

Informacije koje prikupljamo ili primamo

Informacije koje pružate. Prikupljamo sadržaj i druge informacije koje pružate prilikom korištenja naših Usluga, uključujući podatke o vama ili drugima, kao što su informacije koje pružate prilikom stvaranja korisničkog računa i sadržaja koji stvarate ili pružate putem aplikacije, uključujući fotografije, videozapise i potpise. Kada to učinimo, možemo prikupiti i informacije koje su dio stvari koje dijelite, kao što su lokacija, fotografije ili datum kada je datoteka izrađena. Također prikupljamo informacije o tome kako koristite naše Usluge, uključujući vaše interakcije s našim Uslugama u vezi s uslugama trećih strana ili integracijama web-mjesta, te osobe s kojima ste povezani ili komunicirate putem naših Usluga. U slučaju da Penkalini budući proizvodi ili značajke uključuju kupnju, prikupit ćemo podatke o vašim kupnjama ili transakcijama, kao što su podaci o plaćanju koji uključuju potrebne podatke o kreditnoj ili debitnoj kartici, podatke o računu i autentičnosti ili podatke o naplati i otpremi.

Informacije koje drugi pružaju. Prikupljamo sadržaj i druge informacije koje drugi pružaju prilikom korištenja naših Usluga, uključujući podatke o vama, kao što su kada prenose ili dijele vašu fotografiju ili komuniciraju s vama putem naših Usluga.

Informacije s web-stranica ili aplikacija koje koriste naše usluge. Prikupljamo informacije kada posjećujete ili koristite web-lokacije i aplikacije trećih strana koje upotrebljavaju ili se integriraju s našim uslugama (npr. kada se integriraju s našom aplikacijom kako biste omogućili dijeljenje fotografija ili videozapisa na njihovoj platformi). To uključuje informacije o web-lokacijama i aplikacijama koje posjećujete, o korištenju naših usluga na tim web-lokacijama i aplikacijama, kao i informacije koje nam vi ili programer ili izdavač aplikacije ili web-lokacije pružate.

Informacije o uređaju. Prikupljamo informacije iz ili o uređajima koje upotrebljavate za pristup našim uslugama, kao što su operativni sustav, identifikator uređaja i postavke te druge informacije koje omogućavaju pristup našim uslugama na vašem uređaju, uključujući i dozvole koje odobravate našim uslugama na vašem uređaju. To može uključivati i informacije o lokaciji koje se mogu izvesti iz informacija kao što su IP adresa uređaja ili, ovisno o uređaju koji koristite za pristup ili korištenje informacija o uslugama (i svim primjenjivim postavkama) o preciznoj lokaciji vašeg uređaja.

Ostale tvrtke. Možemo primiti informacije o vama od drugih tvrtki s kojima je App povezan (kao što su Google, Facebook, Instagram, …), u skladu s njihovim uvjetima i pravilima.

Partneri treće strane. Možemo primiti informacije o vama od partnera treće strane, koje možemo kombinirati s drugim podacima koje prikupimo o vama.

 

Kako koristimo informacije koje imamo

Koristimo sve informacije koje nam pomažu pružiti i podržati naše Usluge. Evo kako:

Osigurati, poboljšati i razviti Usluge. Koristimo informacije koje imamo za pružanje, poboljšanje, razvoj i razumijevanje naših Usluga i za pružanje personaliziranih iskustava, sadržaja i informacija za vas i druge, koje mogu uključivati online oglase ili druge oblike marketinga na i izvan naših Usluga. Na primjer, kako bi naše usluge dobro funkcionirale za vas, izradili smo alate koji primjenjuju filtere koji odgovaraju obrisima vašeg lica, koji mijenjaju pozadinu vašeg lica i uklapaju se u vašu osobu (slavna osoba, javna osoba, privatna osoba). Da bismo omogućili ove Usluge, koristimo informacije koje moramo razlikovati obrasce oblika i oblika koji čine digitalnu sliku s digitalnim autogramom.

Također možemo koristiti podatke koje imamo za analizu načina na koji ljudi dijele slike ili videozapise, interakciju Penkale s uslugama trećih strana, ili provoditi istraživanje ili ankete, za testiranje novih značajki u razvoju te analizirati informacije koje imamo za ocijenjivanje i poboljšanje naših proizvoda i usluga, razvijati nove proizvode ili značajke te provoditi revizije i aktivnosti rješavanja problema.

Komunikacija s vama. Koristimo informacije koje imamo, uključujući vaše kontaktne informacije, da komuniciramo s vama o našim Uslugama, da vam pošaljemo potrebnu komunikaciju s aplikacijom, marketinške komunikacije za koje smatramo da bi vas mogle zanimati, i da vas obavijestimo o našim proizvodima, uslugama, pravilima i uvjetima. Također koristimo podatke radi odgovra na vaše upite.

Promicanje zaštite i sigurnosti. Upotrebljavamo informacije koje imamo za promicanje zaštite i sigurnosti naših Usluga koristimo i istražujemo uporabu naših Usluga, uključujući sumnjive aktivnosti ili moguće kršenje naših uvjeta i pravila.

Kolačići i druge tehnologije. Koristimo kolačiće i druge tehnologije za upravljanje, pružanje podrške i prilagodbu naših usluga, uključujući pružanje naših web-usluga, poboljšanje vaših iskustava, razumijevanje načina na koji se koriste naše usluge i zaštita istih. Također koristimo komplete za razvoj softvera (SDK) za čitanje, pohranjivanje i pristup informacijama s vašeg mobilnog uređaja radi pružanja naših Usluga kao što je gore opisano kada mobilne aplikacije koriste ili se integriraju s našim uslugama. Ako ih vaš uređaj ili preglednik nude, možete promijeniti postavke kolačića slijedeći upute vašeg uređaja ili mobilnog preglednika. Imajte na umu da ako postavite svoj preglednik ili uređaj da briše, onemogućuje ili blokira kolačiće ili druge tehnologije, možda nećete moći pristupiti određenim dijelovima Usluga i drugim dijelovima naših Uslugate možda neće raditi ispravno.

 

Kako se informacije dijele

Informacije koje imamo možemo podijeliti u sljedećim okolnostima ili u drugim okolnostima s vašim dopuštenjem.

Stvari koje dijelite. Možete odabrati dijeljenje sadržaja i drugih informacija ili na drugi način komunicirati s drugima putem naših Usluga. Kada to učinite, imajte na umu da osobe s kojima dijelite mogu dijeliti informacije koje ste podijelili s drugima.

Stvari koje drugi dijele. Druge osobe mogu koristiti naše Usluge za dijeljenje sadržaja i drugih informacija o vama, kao što su fotografije ili videozapisi.

Aplikacije, web-lokacije ili druge usluge trećih strana. Kada koristite aplikacije trećih strana, web-lokacije ili druge usluge koje upotrebljavaju ili su integrirane s našim uslugama, one mogu prikupljati ili primati informacije o vašim interakcijama s njima na našim uslugama, kao i ono što objavljujete ili dijelite. Imajte na umu da ove usluge nisu uređene ovim Pravilima o privatnosti, a preporučujemo da pregledate uvjete, pravila i postupke tih trećih strana jer će se primjenjivati na vaš pristup i korištenje tih usluga.

Dobavljači, pružatelji usluga i drugi partneri. Informacije koje prikupljamo možemo dijeliti s dobavljačima, davateljima usluga i drugima koji rade u našem smjeru kako bi nam pomogli podržati i pružiti naše usluge na globalnoj razini. Na primjer, možemo koristiti analitičke alate trećih strana koji nam pomažu u mjerenju upotrebe naših Usluga, ili možemo koristiti dobavljače koji pružaju infrastrukturne usluge kako bi nam pomogli u pružanju i održavanju Usluga.

Dijeljenje informacija na Facebooku, Googleu, Instagramu, trećoj strani. Možete koristiti naše Usluge za dijeljenje fotografija, videozapisa ili drugog sadržaja putem Facebook, Google, Instagram računa pomoću integracija i značajki koje su integrirane s našom aplikacijom i drugim uslugama. Ako odlučite podijeliti svoje podatke na Facebooku, Googleu, Instagramu ili trećoj strani, njihova će Izjava o pravima i odgovornostima i pravilima o podacima primijeniti na vaše podatke kada se dijele na njihovim platformama.

Novi vlasnik. U slučaju da se vlasništvo Penkale (ili bilo kojeg dijela naše imovine) promijeni kao rezultat spajanja, stjecanja ili u slučaju stečaja, informacije koje imamo, uključujući informacije od ili o vama, mogu se prenijeti na drugu tvrtku.

Također možemo dijeliti ne-identificirane ili skupne podatke s našim partnerima i drugima. Neodređeni podaci znače informacije u kojima smo uklonili informacije koje vas osobno identificiraju, kao što su vaše ime ili podaci za kontakt. Skupni podaci su podaci koji su kombinirani s drugim podacima tako da ne identificiraju određenu osobu.

 

Pristup i brisanje

Informacije pohranjujemo sve dok je to potrebno za pružanje usluga vama i drugima, uključujući i gore opisane. Ako imate račun povezan s našim uslugama, informacije povezane s vašim računom bit će zadržane dok se vaš račun ne izbriše, osim ako nam više ne trebaju podaci za pružanje proizvoda i usluga.

Račun možete izbrisati bilo kada. Neke informacije o vama, ili podaci koje ste podijelili s drugima, nisu dio vašeg računa i stoga neće biti izbrisani s vašim računom. Za brisanje vaših podataka, kao što su podaci pohranjeni u pričuvnim sustavima, može biti potrebno određeno vrijeme. Kopije nekih materijala (na primjer, evidencije zapisa) mogu ostati u našoj bazi podataka, kao što nam je potrebno ili ih koristiti zbog tehničkih i drugih poslovnih razloga. Kada izbrišete svoj račun, ovaj materijal je odvojen od informacija koje vas osobno identificiraju. Ako želite informacije o tome kako pristupiti ili izbrisati svoj račun, možete nas kontaktirati na legal_service@penkala.hr.

 

Odgovaranje na zakonske zahtjeve i sprečavanje štete

Možemo pristupiti, čuvati i dijeliti informacije kao odgovor na pravni zahtjev (kao što je nalog za pretragu, sudski nalog ili sudski poziv) ako vjerujemo da zakon zahtijeva da to učinimo. To može uključivati i odgovaranje na pravne zahtjeve nadležnosti izvan Hrvatske, u kojima vjerujemo da je odgovor potreban zakonom u toj nadležnosti, utječe na korisnike u toj jurisdikciji i da je u skladu s međunarodno priznatim standardima. Također možemo pristupiti, čuvati i dijeliti informacije kada vjerujemo da je potrebno: otkriti, spriječiti i riješiti prijevaru ili drugu nezakonitu aktivnost; zaštititi naše usluge, vas i druge, uključujući i dio istraga; ili da spriječi smrt ili neposrednu tjelesnu štetu. Informacije koje primamo o vama, uključujući podatke o financijskim transakcijama koje se odnose na kupnju na ili putem naših Usluga, mogu se pristupiti, obraditi i zadržati tijekom duljeg vremenskog razdoblja kada je predmet pravnog zahtjeva ili obveze, istrage državnih tijela ili istraga o mogućim kršenjima naših uvjeta ili pravila, ili na drugi način spriječiti štetu. Također možemo zadržati podatke s računa onemogućenih zbog kršenja naših uvjeta najmanje godinu dana kako bismo spriječili ponovnu zlouporabu ili druga kršenja naših uvjeta.

 

Međunarodni prijenos podataka

Mi smo sa sjedištem u Hrvatskoj i, bez obzira na to gdje koristite naše Usluge ili nam na neki drugi način pružaju informacije, informacije se mogu prenijeti i održavati na poslužiteljima smještenim u Europi ili bilo kojoj drugoj zemlji na globalnoj razini. Imajte na umu da se zakoni, propisi i standardi zemlje u kojoj su ti podaci pohranjeni mogu razlikovati od vaše zemlje. Korištenjem naših usluga pristajete na prikupljanje, prijenos, pohranu i obradu informacija i u Hrvatskoj i drugim zemljama.

 

Izmjene ovih pravila o privatnosti

Ako izmijenimo ova Pravila o privatnosti, pružit ćemo vam primjerene obavijesti o takvim promjenama, kao što je davanje obavijesti putem Usluga ili na drugi način komunicirati s Vama, i / ili ažurirati “Datum stupanja na snagu” na vrhu ovog pravila.

 

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovim Pravilima o privatnosti ili srodnim praksama, obratite nam se online na legal_service@penkala.hr , ili poštom na:

Modus Infinitum, d.o.o.

Avenija Dubrovnik 15/12

10000 Zagreb, Hrvatska